Despre noi

T(V)E Privește! este o inițiativă prin care Centrul pentru Jurnalism Independent își propune să contribuie la creșterea gradului de implicare a cetățenilor țării în procesele de monitorizare a conținutului mediatic, precum și de responsabilizare a instituțiilor statului care trebuie să reglementeze domeniul audiovizualului.

Cu un singur click, ne puteți anunța unde și când a fost difuzat conținutul pe care îl considerați părtinitor, fals, discriminatoriu, obscen, incitant la ură etc., iar noi vom colecta toate plângerile și vom verifica dacă acest conținut este în corespundere cu legislația și cu prevederile deontologice. Ulterior, vom expedia petiții la Consiliul Audiovizualului, urmărind ca instituția să ia toate măsurile necesare pentru a asigura conținuturi decente, conforme cu legea și bunul simț.

Or, există prevederi explicite care stabilesc regulile de joc pentru radiodifuzorii din țară – de la Codul Audiovizualului până la Codul deontologic al jurnalistului -, dar și alte norme de care trebuie să se conducă mass-media.

Pentru a înțelege mai bine când este cazul să raportați abaterile, am inclus la rubrica Reglementare  mai multe extrase din aceste documente. La rubrica Petiții aflați detalii despre plângerile recepționate și pe marginea cărora a fost sesizat Consiliul Audiovizualului, precum și reacția autorității în diferite cazuri.

Platforma T(V)E Privește! a fost elaborată în cadrul Proiectului „Comunicare strategică și suport pentru mass-media în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană.