La data de 27 noiembrie 2020, un telespectator a depus o plângere pe platforma T(V)E Privește! ce vizează o știre difuzată cu o zi mai devreme în principalul buletin de știri al postului de televiziune TV8.
Materialul cu titlul „/VIDEO/ Haz de necaz. Punga neagră cu calendar a devenit sursă de inspirație pentru unii creatori locali”, abordează „punga neagră, cu calendar pe ea”, care a ajuns subiect de știri după ce în spațiul public a apărut o înregistrare video în care fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, îi oferă o astfel de sacoșă preşedintelui în exercițiu, Igor Dodon, fără a se cunoaște conținutul acesteia. Întâmplarea a dat naștere sintagmei „kuliokul lui Dodon”, la care se referă și jurnaliştii de la TV8. Subiectul cu durata de aproximativ 4 minute conține voxuri dintr-o piaţă din Capitală, cu comercianți care vând sacoşe de tip calendar și cumpărători care folosesc astfel de pungi.
În intenţia de a pune pe post un subiect original, autorii materialului video au comis unele derogări de la normele etice şi deontologice. Moderatoarea ediţiei de ştiri dă dovadă de subiectivism după felul în care prezintă subiectul în debut, ceea ce face deosebire între o emisiune de ştiri şi una de autor. Acelaşi lucru se observă şi în cazul folosirii coloanei sonore cu „guli-guli hulubaşi”, selectată intenționat pentru a face o asociere directă cu îndemnul lansat anterior de Igor Dodon către electorat, ca să nu schimbe „porumbelul din mână pe coțofana de pe gard”. În conţinutul materialului se utilizează şi unele calificative, precum „celebra pungă”, „faimosul kuliok”, iar atitudinea subiectivă este accentuată și de voxurile selectate: „Faimosul acesta e a lui „Dodonaș”; Când i-a dat lui Dodon bănuții în „kuliok” Plahotniuc.”
Referitor la cele menţionate, Ghidul de stil cu norme etice pentru jurnalişti spune: „Vom reflecta o gamă largă de opinii şi niciodată nu vom promova viziunile şi opiniile unei singure părţi. Scriind un material pe un subiect contradictoriu, vom avea grijă să solicităm opinia tuturor părţilor implicate sau a reprezentanţilor categoriilor sociale, religioase, politice care au tangenţă cu acest subiect. Corectitudinea, curiozitatea şi lipsa de prejudecăţi şi preconcepţii sunt trăsături distinctive care ar trebui să se regăsească în modul de viaţă al oricărui jurnalist. În cazul în care ai o atitudine preconcepută şi nu eşti lipsit de prejudecăţi privind un anumit fenomen social, evită reflectarea subiectelor ce ţin de fenomenul social respectiv pentru a evita reflectarea unilaterală şi incorectă a subiectului”.
Totodată, „vom evita utilizarea adjectivelor subiective şi relative. E preferabil să nu folosim niciun cuvânt care înfloreşte sau colorează faptele nude”.